Autorius apie receptą:
Labai skanūs ir nuo stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu! Vietoje varškės kremo galima dėti ir kitokio mėgstamo, net tiesiog plaktos grietinėlės, prieš dedant kremą vidų
Labai skanūs ir nuo stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu! Vietoje varškės kremo galima dėti ir kitokio mėgstamo, net tiesiog plaktos grietinėlės, prieš dedant kremą vidų galima truputį aptepti uogiene.
(...daugiau)(...mažiau)
Kamilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
500 gramų
sluoksniuotos tešlos
šiek tiek
cukraus pudros
Įdarui:
250 gramų
kreminės varškės
200 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
150 gramų
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui minkštą sviestą plakti elektriniu plakikliu iki purumo, apie 6 - 7 minutes. Po truputį įplakti kondensuotą pieną. Sudėti varškę ir išmaišyti, nebeplakti. Kremą dėti į šaldytuvą šiek tiek sustingti, kol keps vamzdeliai.
2.
Vamzdeliams galima naudoti specialias formeles, bet jei jų neturite, galima tiesiog gniaužant foliją suformuoti standžias tūbeles, o ant viršaus apsukti gabalėliu kepimo popieriaus (kad prie folijos nepriliptų tešla.
3.
Atitirpintą tešlą šiek tiek pakočioti ir pjaustyti ilgomis juostomis. Juostas sukti ant paruoštų formelių, sutvirtinant pradžią ir pabaigą (tiesiog pakišti po kita tešla ir paspausti, kad suliptų).
4.
Formeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (jei pavyksta, galima pastatyti) ir kepti iki 200 C laipsnių tempetatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 minučių, kol apskrus. Kepant vis pavartyti, kad tolygiai apkeptų visos pusės. Jei pavyksta, formeles galima pastatyti vertikaliai, tuomet nereikės vartyti.
5.
Iškepusius vamzdelius išimti iš orkaitės ir palikti visiškai atvėsti, tik tuomet nuimti nuo formelių.
6.
Kremą sudėti į konditerinį maišelį ir įdaryti atvėsusius vamzdelius. Galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!