Autorius apie receptą:
Salierų šaknų traškučių a.k.a čipsų idėja su manimi pasidalino Rūta, pamačius mano sutrikimą, persipinusį su begaliniu smalsumu, atradus šakniagumbių lobynus
Salierų šaknų traškučių a.k.a čipsų idėja su manimi pasidalino Rūta, pamačius mano sutrikimą, persipinusį su begaliniu smalsumu, atradus šakniagumbių lobynus Lietuvos turguose. Nesakyčiau, kad tai visiški čipsai, bet skanu. Galima pasiruošti kokį jogurtinį padažiuką ar tiesiog sukramsnoti vienus. Beje, taip esu gaminus topinambus ir pateikus su salotom. Irgi labai skanu, tik žaidimo pjaustant daugiau, nes jie mažiukai.
(...daugiau)(...mažiau)Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas
salierų šaknų
pagal poreikį
alyvuogių aliejaus
pagal skonį
prieskonių
(naudojau Persilade)
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Salierą supjausčiau kuo plonesnėm riekelėm.
2.
Apšlaksčiau aliejumi, apibėriau prieskoniais ir išmaišiau, kad tolygiai pasidengtų.
3.
Vienu sluoksniu paskirsčiau ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos.
4.
Pašoviau į 200 C orkaitę 15 min. Nurinkau sukepusius ir palikau dar 5 min kepti tuos, kuriem to reikėjo. Iškepusius sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
5.
Šiek tiek druskytės ir skanaus.
Patarimai:
•
Iš nurodyto kiekio pavyksta viena skarda, bet kepant traškučiai susitraukia, lieka ketvirtadalis. Tad rekomenduočiau iškart gaminti keturgubą porciją, nes mums akimirksniu išgaravo tas dubenukas :)