1.
Į virtuvinio kombaino indą sudėti riešutus, pilti 80 ml kambario temperatūros vandens. Dėti kokosų aliejų, tahini, garstyčias, berti druską, paprikos miltelius, garstyčias, česnako granules. Viską sutrinti iki vientisumo, kad neliktų stambių riešutų gabaliukų.
2.
Pasiruošti indelį sūriui stingti: vidinę pusę aptepti kokosų aliejumi. Mes naudojome du maždaug 11 cm skersmens indelius.
3.
Į nedidelį puodą ar prikaistuvį supilti 240 ml vandens, berti agaro miltelius. Išmaišyti. Kaitinti, nuolat maišant, kol užvirs. Virti 1 minutę.
4.
Agaro skystį iš karto supilti į kombainą ir viską dar kartą sutrinti iki vientisumo. Masė bus gana skysta.
5.
Sutrintą iš karto supilti į indelius. Palikti atvėsti ir baigti stingdinti šaldytuve. Masę pilkite greitai, bet ne vienu ypu, kitaip dugne gali susiformuoti oro "tarpelis".
6.
Sūris sustingsta greičiau nei per valandą.
•
Su agaru reikia dirbti gana greitai, nes jis stingsta net kambario temperatūroje ir gana greitai.
•
Iš nurodyto kiekio paruošite du maždaug 11 cm skersmens "sūrius".
•
Jei norite sūriškesnio skonio, papildomai galima įmaišyti maistinių mielių dribsnių (angliškai "nutritional yeast") - jų rasite sveikų prekių parduotuvėlėse . Svarbu - tai nėra įprastos kepimui naudojamos mielės.