1.
Sviestą ištirpiname ir paliekame vėsti. Kiaušinius plakame su cukrumi. Supilame sviestą ir išmaišome.
2.
Miltus maišome su soda ir vis maišant beriame į tešlą. „Kauno grūdų“ „Ekstra“ miltų sijoti nereikia (kitus reikėtų).
3.
Dedame tešlą ant stalo ir greit išminkome. Suminkius tešlą į apvalų rutulį, dedame ją į plėvelę ir pašaldome šaldiklyje 5–7 minutes.
4.
Pusę tešlos tarkuojame ant kepimo popieriumi išklotos formos. Pirštais tešlos pagrindą paspaudžiame, kad apačia būtų tvirtesnė.
5.
Uogas maišome su cukrumi ir dedame ant tešlos. Tarkuojame likusią tešlos dalį ant uogų sluoksnio.
6.
Kepame 200 °C orkaitėje 35–40 minučių. Skanaus!
•
Labai gardu valgyti su ledais arba grietinėle!
•
Uogas galite naudoti ir kitokias – juoduosius serbentus, vyšnias, trešnes, mėlynes, avietes, žemuoges. Galite naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas.