Autorius apie receptą:
Paprastas, mažai ingredientų reikalaujantis pyragas, kurį pasiruošti bus lengva, o pavyks labai skanus! Šį pyragą paruošti įkvėpė Vitalija Vaičiūtė!
Paprastas, mažai ingredientų reikalaujantis pyragas, kurį pasiruošti bus lengva, o pavyks labai skanus! Šį pyragą paruošti įkvėpė Vitalija Vaičiūtė!
Judita Kubiliūnienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas
mielinės sluoksniuotos tešlos
(10 lapelių)
600 gramų
obuolių
(apytikriai)
150 gramų
cukraus
2 šaukštai
malto cinamono
Aptepimui:
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti mažais kubeliais. Į dubenį sudėti pjaustytus obuolius, berti cukrų, cinamoną ir viską gerai išmaišyti.
2.
Tešlos lakštus sudėti ratu, kad šiek tiek būtų vienas ant kito, tuomet ratu ant tešlos rato centrinės dalies sudėti paruoštą obuolių įdarą. Galiausiai uždengti tešlos lakštus vienas ant kito, suspausti, kad neliktų tarpų. Aptepti aliejumi.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 50 minučių.