Autorius apie receptą:
Žuvį galima labai nesudėtingai sūdyti patiems namuose. O ir prireiks vos kelių ingredientų.
Žuvį galima labai nesudėtingai sūdyti patiems namuose. O ir prireiks vos kelių ingredientų.
Tomas Rimydis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų
lašišos filė
(be odos)
60 gramų
druskos
40 gramų
cukraus
2 šaukšteliai
garstyčių
(iš indelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašišos filė nuvaloma nuo odos, išimami kaulai (tą patogu daryti pincetu).
2.
File išrinama garstyčiomis.
3.
Cukrus ir druska sumaišomi ir šiuo mišiniu ištrinama lašiša.
4.
Sūdoma 2 valandas. Po to lašišos file nuplaunama, nusausinama ir valgoma iškart arba dedama į sandarų dubenėlį ir laikoma šaldytuve.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Kiek laiko sūdyti? Lašišos sūdymo laikas priklauso nuo jos storio. Jei lašišos storis per du pirštus, sūdyti reikia dvi valandas, jei per vieną pirštą - užteks ir valandos.
•
Kiek drusko ir cukraus naudoti? Druskos ir cukraus santykis turėtų būti toks - 60% druskos ir 40% cukraus.
O aš garstyčių nededu. Druska, cukrus ir daug maltu pipirų mišinio (nesijaučia specifinio lašišos kvapo). Kam nepatinka, prieš vartojimą galima nuvalyti.
ATSAKYTI
Dita
2020-06-26 13:01
Marinate palaikiau ilgiau (tiksliai nepamenu, gal 5 valandas). Tobula lašiša, ačiū už receptą
ATSAKYTI
Agnė
2020-05-25 15:28
Labai skanu. Nesitikėjau, kad per tokį trumpą laiką pasisūdys, bet gavosi tikrai gero skonio švelniai sudyta lašiša.
ATSAKYTI