LaMaistas TV laida - "Žuvadienis"

2020-05-24
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Žuvadienis"

Šio sekmadienio, gegužės 24 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius dalinosi gardžiais žuvies patiekalų receptais, tinkančiais tiek pietų, tiek užkandžių stalui. Šefai dalinosi patarimais, kaip sūdyti ir marinuoti žuvį bei su kokiu padažu gardžiausia ją tiekti. Šiuos patiekalus nesudėtingai paruošite savo namų virtuvėje ar gaminant lauke. 

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje. 

 

 

Talentingasis šefas Tomas laidoje parodė, kaip paruošti tobulai skanią žuvienę. Šefas atskleidžia, kad skaniausia žuvienė ruošiama iš plešriųjų žuvų. Būtent šios žuvys turi labai stiprų skonį, kuris tobulai tinka žuvienei. Paruošti nėra sudėtinga, skanauti ypatingai gardu. Tomas pataria prie žuvienės patiekti juodą duonos kepalėlį, nuo kurio reikia laužti gabaliuką, mirkyti į žuvienę ir gardžiuotis.

 

Tobulai skani žuvienė

 

Ieškantiems išskirtinio patiekalo ar užkandžio, Tomas siūlo skumbrės suktinį šoninėje. Įspūdingai atrodantį patiekalą paruošti nėra sudėtinga, o maloniai nustebins kiekvieną. Šalia suktinio labai tinka tiekti grilyje keptas morkytes ir vyšninius pomidoriukus, pagardintus alyvuogių aliejumi, druska ir bazilikais.

 

Skumbrės suktinis šoninėje

 

O norintiems sūdyti žuvį patiems, siūlome greitai sūdytą lašišą pagal Tomą Rimydį. Tik keli ingredientai ir taip nesudėtinga. Tomas pasidalina taisykle, kaip nustatyti, kiek laiko ją reikia sūdyti - laikas priklauso nuo jos storio. Jei jos storis per du pirštus - reikės sūdyti dvi valandas, jei storis per vieną pištą - sūdyti užteks valandą. 

 

Greitai sūdyta lašiša pagal Toma Rimydį

 

Antrasis laidos šefas Vylius ruošė lašišos kukuliukus pomidorų padaže. Jei namuose neturite lašišos, Vylius siūlo rinktis bet kokią kitą mėgstamą žuvį, svarbiausia, kad ji būtų riebesnė - puikiai tiks ir šamas. Šie ypatingieji kukuliukai labai gardi pietų idėja visai šeimai, o paruošite vos per pusvalandį. Prie kukuliukų labai gardu patiekti keptas bulves.

 

Lašišos kukuliukai pomidorų padaže

 

Vylius pateikė ir azijietiškai keptos žuvies su daržovėmis idėją. Šiam patiekalui pagaminti tinka bet kokia mėgstama balta žuvis, o ir paruošimas labai greitas. Nuo stalo išgaruoja taip pat akimirksniu, nes kiekvienas kąsnelis labai skanus.  Šią keptą žuvį puikiai tinka tiekti su puikiu balto vyno padažu, kurį paruošti visiškai nesudėtinga.

 

Azijietiškai kepta žuvis su daržovėmis

 

Vylius siūlo išmėginti žuvies marinatą, tinkantį šaltam ir karštam rūkymui. Puikų ir universalų marinatą galima naudoti ne tik rūkymui, bet ir kepimui ar net marinuojant mėsą, ypatingai tinka kiaulienos ruošimui. Ruošiant marinatą labai svarbu jį ragauti - jis turi būti vos per saldus, vos per rūgštus, bet tinkamas jūsų skoniui. Jei norisi, papildomai galima pagardinti pipirais, lauro lapais ar cinamonu.

 

Žuvies marinatas, tinkantis šaltam ir karštam rūkymui

 

Ieškantiems idėjų, su kuo tiekti ir pagardinti žuvį, Vylius rekomenduoja balto vyno padažą prie žuvies. Padažą paruošti nesudėtinga, nereikia jokių įmantrių ingredientų ir nereikalauja daug laiko. Na, o kiekvienam kąsneliui suteikia neapsakomą skonį. 

 

Balto vyno padažas prie žuvies

 

Laidos metu šefai dalinosi paslaptimis, kaip išvirti tobulą žuvienę. Gardžiausią žuvienę verdant, labai svarbu atkreipti dėmesį ne tik į tai, kad žuvis būtų plešrioji, bet pasirinkti tinkamą žuvį ir jos dalis. Tomas pataria naudoti tik šviežią, laisvėje, ežerearba  upeje pagautą žuvį. Šaldytos ir atitirpintos žuvys netenka savo tvirtos struktūros, skonis nėra toks stiprus, lygiai taip pat ir su žuvimis, kurios augintos nelaisvėje - jos neturi puikaus ir stipraus skonio, kuris būtinas tobulai žuvienei. Taip pat rekomenduojama rinktis neskustą žuvį ir sultiniui naudoti tiek odą, tiek kaulus, juos sudėti ir surišti merlyje. Tačiau pamini, kad labai svarbu pašalinti akis ir žiaunas, nes jos žuvienei suteikia kartumą. 

 

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital