Autorius apie receptą:
Na apibūdinti patiekalą galiu dviem žodžiais - labai skanu. Jūros lydeka kepama orkaitėje, bet taip, tarsi ji troškintųsi savo sultyse. Gyrė net tėtis, kuris valgo tik
Na apibūdinti patiekalą galiu dviem žodžiais - labai skanu. Jūros lydeka kepama orkaitėje, bet taip, tarsi ji troškintųsi savo sultyse. Gyrė net tėtis, kuris valgo tik keptuvėje keptą.
(...daugiau)(...mažiau)Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai
jūros lydekos
(su kaulu)
2 vienetai
svogūnų
1 šaukštas
majonezo
1 šaukštas
grietinės
šiek tiek
prieskonių žuviai
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvį išvalyti, nuplauti, nusausinti ir supjaustyti. Aš kiekvieną lydeką supjausčiau į 4 dalis ir pagardinau žuvies prieskoniais bei druska. Palikti žuvį pastovėti kelias valandas arba per naktį šaldytuve.
2.
Indą, kuriame kepsite žuvį, ištepti aliejumi, iškloti plonais žiedeliais pjaustytais svogūnais. Ant žuvies dėti majonezą, grietinę ir viską rankomis gerai ištrinti. Paruoštą žuvį išdėlioti ant svogūnų.
3.
Dėti į 200 C laipsnių orkaitę ir kepti 30 - 40 minučių. Patiekti su bulvėmis ir daržovėmis.
Nuostabus receptas, kartosime tikrai dar ne kartą. Labai skani vakarienė gavosi, dėkui. :))
ATSAKYTI
Gintare
2020-08-30 19:17
Puikus receptas, kartosim ne kartą.
ATSAKYTI
Ramunė
2019-12-16 21:27
Aš marinuoju su majonezu ir kepu keptuvėje, labai sultinga gaunasi. Bet taip irgi pamėginsiu būtinai
ATSAKYTI
Rasa
2019-06-17 15:33
Gaminau be majonezo,tik su grietine 30 proc., dėjau pipirų,druskos , šviežių krapų ir svogūnų laiškų.skardą išklojau kepimo popieriumi ir ištepiau gi sviestu. Kepiau dar pilnai neatitirpintą, 200 orkaitėje 30min. Labai skanu :) Ačiū už receptą
ATSAKYTI