Autorius apie receptą:
Tai labai skani, lengvai ir labai greitai pagaminama duonelė. Sveikatai palanki, be glitimo ir pieno produktų. Prie salotų, sriubos ar sumuštiniams gaminti. Aš gaminau
Tai labai skani, lengvai ir labai greitai pagaminama duonelė. Sveikatai palanki, be glitimo ir pieno produktų. Prie salotų, sriubos ar sumuštiniams gaminti. Aš gaminau suvožtinius su ant grilio keptais baklažanais, pomidorais ir mocarelos sūriu.
(...daugiau)(...mažiau)Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų
brokolių
4 vienetai
kiaušinių
5 šaukštai
avižinių dribsnių
3 šaukštai
avižų sėlenų
0.5 šaukštelio
kepimo miltelių
(be glitimo)
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į maisto smulkintuvą dedame supjaustytą brokolį, kiaušinius ir susmulkiname.
2.
Dubenyje permaišome avižinius dribsnius, sėlenas ir kepimo miltelius. Sumaišome su brokolių mase.
3.
Masę paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos (beveik per visą standartinės skardos plotą).
4.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
5.
Iškepusią palikti atvėsti, pjaustyti. Saugoti šaldytuve, sandariame indelyje ar maišelyje.
Patarimai:
•
Sumuštinius su šia duonele (kaip nuotraukoje) darau taip: baklažaną supjaustau riekelėmis, pamarinuoju su aliejumi, balzaminiu actu ir česnaku. Apkepu iš abiejų pusių grilyje. Ant vienos duonelės pusės dėjau salotos lapą, baklažaną, pomidoro skiltelę, sūrį, uždengiui kita duonos pusele.