Gaivus ir greitas jogurtinis tortas "Raudonoji gėlelė'"
AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 43)
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 43)
Autorius apie receptą:
Labai skanus ir be galo paprastas tortas. Galima daryti su bet kokiais turimais vaisiais ar uogomis. Beje, aguonos visada nusėda į indo dugną, o braškės ar kiti vaisiai iškyla, todėl
Labai skanus ir be galo paprastas tortas. Galima daryti su bet kokiais turimais vaisiais ar uogomis. Beje, aguonos visada nusėda į indo dugną, o braškės ar kiti vaisiai iškyla, todėl ir apverčiu lėkštę. Darant torto formoje, torto viršuje būtų matyti braškės, bet man labiau patinka kai vaisių nesimato.
(...daugiau)(...mažiau)
Regina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
900 ml jogurtinės grietinės
5 šaukštai želatinos
1 šaukštas vanilinio cukraus
5 šauktai cukraus pudros
2 šaukštai aguonų
1 persikas
2 abrikosai
300 g braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užmerkti nedideliame kiekyje vandens ir leisti išbrinkti.
Grietinę kelias minutes paplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Želatinos masę pakaitinti, išmaišyti, atvėsinti ir intensyviai maišant supilti į jogurtinę grietinę.
Suberti aguonas, sudėti supjaustytus vaisius, uogas, atsargiai išmaišyti.
Masę supilti į dubenį ir laikyti šaldytuve per naktį. Po to trumpam pamerkti į šiltą vandenį. Tada užvožti ant lėkštės ir apversti, kad gražiai išsiimtų.
Papuošti galima migdolų riekelėmis, abrikosais, braškėmis, mėtos lapeliais.