1.
Dideliame dubenyje sumaišome sviestą, cukrų ir vanilę. Po vieną įmušame kiaušinius ir išmaišome iki vientisos masės. Suberiame miltus, sodą, cinamoną, imbierą, muskato riešutą ir druską. Išmaišome ir iš tešlos suformuojame du rutulius.
2.
Stalo paviršių pabarstome miltais. Iš vieno tešlos rutulio iškočiojame 1-2 mm storio tešlos lakštą.
3.
Formelių pagalbą iš tešlos išspaudžiame moliūgėlius. Pusei moliūgėlių išpjauname akis ir burną. Sausainius perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame į šaldymo kamerą suketėti 15-20 minučių.
4.
Tą patį padarome ir antram tešlos rutuliui, tačiau veidukų neišpjauname.
5.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Sausainius kepame ant vidurinės orkaitės grotelių 8-12 minučių arba tol, kol jie taps švelniai auksinės rudos spalvos. Neperkepame. Sausainius atvėsiname.
6.
Kremui garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpiname šokoladą. Gausiai šokolado mase ištepame sausainius, kurie neturi „veidukų“ Ant šokolado uždedame sausainius su išpjaustytais „veidukais“. Švelniais prispaudžiame, kad priliptų.
7.
Viršaus pabarstymui: puode ištirpiname sviestą ir leidžiame pravėsti - užteks poros minučių. Viršutinę sausainių pusę patepame sviestu, o tada sausainius pabarstome cukrumi sumaišytu su cinamonu.