Autorius apie receptą:
Traškios plonos duonos riekelės.
Traškios plonos duonos riekelės.
Laura
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
1 vienetas
duonos
4 šaukštai
aliejaus
pagal poreikį
česnako
(tarkuoto)
pagal poreikį
paprikos miltelių
pagal poreikį
druskos
pagal poreikį
svogūnų laiškų
(džiovintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Naudojau šviesią naminę duoną. Galima ir plikytą. Kai užsilieka neraikytos kepalėlis, jį pjaustau plonomis riekelėmis. Susmulkinu norimo dydžio gabalėliais.
2.
Sudedu duoną į maišelį. Beriu druskos, paprikos miltelių, česnako tarkuoto, džiovintų svogūnų laiškų. Galite naudoti savo pasirinktus prieskonius, žoleles. Įpilti aliejaus tiek, kad duona neplauktų, bet pasiteptų ant kiekvienos riekelės. Užrišti maišelį su duona ir prieskoniais, gerai viska kartu sumaišyti.
3.
Duoną paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, pora kartu pamaišyti šaukštu, kad visi gabalėliai apskrustų. Man labiau patinka nevisiškai traški duona, tokia lyg guminė, todėl iš karto ištraukiu iš orkaitės skardą. Jei norisi traškios, palikti išjungtoje orkaitėje dar šiek tiek padžiūti.