1.
Sviestu ištepkite kekso formos dugną ir šonus, pabarstykite miltais.
2.
Išplakite 1-ną kiaušinį su vanilės ekstraktu, supilkite tirpintą sviestą, įpilkite cukraus ir vėl išplakite. Tada sudėkite maskarponės sūrį ir grietinėlę, viską išplakite iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį įmaišykite į plakinį, palaipsniui įmuškite du likusius kiaušinius ir lengvai viską išplakite. Susmulkinkite šokoladą į mažus gabaliukus ir pridėkite nedidelę sauja miltų, viska tolygiai sumaišykite.
3.
Spanguoles taip pat sumaišykite su nedidele sauja miltų. Šokolado gabaliukus įdėkite į tešlą ir gerai išmaiškite, tada švelniai įmaišykite spanguoles. Tešlą sukrėskite į paruoštą kekso formą, mentele išlyginkite paviršių.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol keksas įgaus gražią rusvą spalvą, ir medinis iešmelis, įkištas į kekso centrą, liks sausas. Iškepusį keksą ištraukite iš orkaitės ir palikite 15 minučių, kad šiek tiek atvėstų. Po to apverskite ant grotelių ir palikite, kad pilnai atvėstų.
5.
Paruoškite glaistą: minkštą sviestą ir sūrio kremą išplakite, pridėkite cukraus pudros, vanilės ekstrakto ir viską išplakite iki vientisos masės. Masė turi būti neskysta, tačiau ir ne per tiršta. Aptepkite glaistu atvėsusį keksą ir pastatykite į šaldytuvą valandai. Papuoškite džiovintomis spanguolėmis, pabarstykite cukraus pudra, kokoso drožlėmis. Skanaus!