Drėgnas morkų tortas Velykoms

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Drėgnas morkų tortas Velykoms
Drėgnas morkų tortas Velykoms
Drėgnas morkų tortas Velykoms
Drėgnas morkų tortas Velykoms
Drėgnas morkų tortas Velykoms
Drėgnas morkų tortas Velykoms
Autorius apie receptą: Labai skanus tortas su šventišku papuošimu. Labai skanus tortas su šventišku papuošimu. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų morkų (svoris nuluptų)
300 gramų kvietinių miltų
300 gramų aliejaus (saulėgrąžų, riešutų, kokosų, avokadų)
3 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
50 gramų žemės riešutų (arba kitų mėgstamų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis malto cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
250 gramų grietinėlė, 36% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal poreikį marcipanų masės
pagal poreikį maistinių dažų (oranžinių ir žalių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, sumaišyti.
2.
Morkas supjaustyti stambiais gabalais.
3.
Į elektrinio plaktuvo indą sudėti morkas, įmušti kiaušinius, pilti aliejų, berti vanilinį cukrų, druską, cinamoną, muskatą, viską plakti iki vientisos masės. Tuomet suberti riešutus ir dar trumpai paplakti.
4.
Paruoštą masę supilti į dubenį su miltais ir išmaišyti. Tešlą supilti į ~22 cm kepimo formą.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45-55 minutes, atvėsinti.
6.
Viršui grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki standumo.
7.
Atvėsus pyragui nupjauti kepurėlę ir aptepti išplakta grietinėle.
8.
Marcipano vieną dalį nudažyti žalia spalva, o kitą dalį oranžine, formuoti morkytes ir lapelius, tuomet abi dalis sujungti.
9.
Papuošti tortą paruoštomis morkytėmis. Leisti kelias valandas pastovėti prieš patiekiant.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital