1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Kepimui pasiruošti uždarą indą, kad dugne nebūtų jokio perėjimo - nusegamais kraštais netinka. Tuomet jį ištepti sviestu.
3.
Rabarbarus supjaustyti 2 cm gabaliukais.
4.
Į puodą suberti rabarbarus, 150 g cukraus, išspausti citrinų sultis, vanilės ekstraktą ir berti žiupsnelį druskos. Maišant pakaitinti maždaug 2 minutes, kol viskas susimaišys ir cukrus ištirps. Neperkaitinkite rabarbarų, jie turi likti tvirti.
5.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
6.
Dubenyje išplakti kiaušinių trynius su citrinos žievele, kardamonu ir 50 gramų cukraus. Plakti reikėtų iki kol cukrus ištirps. Atidėti.
7.
Į atskirą dubenį berti migdolų miltus, žiupsnį druskos, kepimo miltelius, išmaišyti.
8.
Į kiaušinių masę supilti miltų mišinį ir išmaišyti. Masė bus labai tiršta ir sunkiai maišysis.
9.
Virtuviniu kombainu, vidutiniu greičiu, išplakti kiaušinių baltymus, o kai pasimatys burbuliukai, įberti žiupsnelį druskos ir po truputį supilti actą. Plakti iki standžių putų, tada po truputį plakant suberti likusį cukrų, sumažinti greitį iki mažiausio ir po šaukštą iš lėto sudėti trynių ir miltų masę.
10.
Supilti rabarbarus į uždaros formos dugną, ant jų viršaus sukrėsti paruoštą tešlą.
11.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
12.
Iškepusį pyragą apversti dviejų lėkščių pagalba, kad rabarbarų sluoksnis būtų viršuje. Skanu su vaniliniais ledais arba vienas, o dar gardesnis būna kitą dieną.