Drėgnas apverstas rabarbarų pyragas

AUTORIUS:
Živilė, Valgė spalvė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Drėgnas apverstas rabarbarų pyragas
Drėgnas apverstas rabarbarų pyragas
Drėgnas apverstas rabarbarų pyragas
Autorius apie receptą: Rabarbarų sezonui įsibėgėjant paruošiau apverstą rabarbarų pyragą be glitimo. Tai yra vienas tų pyragų, kurį kepu kiekvieną pavasarį. Patiekite su vaniliniais ledais Rabarbarų sezonui įsibėgėjant paruošiau apverstą rabarbarų pyragą be glitimo. Tai yra vienas tų pyragų, kurį kepu kiekvieną pavasarį. Patiekite su vaniliniais ledais arba vieną. (...daugiau) Živilė, Valgė spalvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
6 vienetai rabarbarų (didesnių arba 8 mažesnių)
250 gramų cukraus (galima naudoti pusiau su ruduoju)
180 gramų migdolų miltų
2 šaukštai sviesto
1 vienetas citrinų (reikės spaustų sulčių, tarkuotos žievelės)
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis obuolių acto
1/4 šaukštelio kardamono
3 žiupsneliai druskos
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Kepimui pasiruošti uždarą indą, kad dugne nebūtų jokio perėjimo - nusegamais kraštais netinka. Tuomet jį ištepti sviestu.
3.
Rabarbarus supjaustyti 2 cm gabaliukais.
4.
Į puodą suberti rabarbarus, 150 g cukraus, išspausti citrinų sultis, vanilės ekstraktą ir berti žiupsnelį druskos. Maišant pakaitinti maždaug 2 minutes, kol viskas susimaišys ir cukrus ištirps. Neperkaitinkite rabarbarų, jie turi likti tvirti.
5.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
6.
Dubenyje išplakti kiaušinių trynius su citrinos žievele, kardamonu ir 50 gramų cukraus. Plakti reikėtų iki kol cukrus ištirps. Atidėti.
7.
Į atskirą dubenį berti migdolų miltus, žiupsnį druskos, kepimo miltelius, išmaišyti.
8.
Į kiaušinių masę supilti miltų mišinį ir išmaišyti. Masė bus labai tiršta ir sunkiai maišysis.
9.
Virtuviniu kombainu, vidutiniu greičiu, išplakti kiaušinių baltymus, o kai pasimatys burbuliukai, įberti žiupsnelį druskos ir po truputį supilti actą. Plakti iki standžių putų, tada po truputį plakant suberti likusį cukrų, sumažinti greitį iki mažiausio ir po šaukštą iš lėto sudėti trynių ir miltų masę.
10.
Supilti rabarbarus į uždaros formos dugną, ant jų viršaus sukrėsti paruoštą tešlą.
11.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
12.
Iškepusį pyragą apversti dviejų lėkščių pagalba, kad rabarbarų sluoksnis būtų viršuje. Skanu su vaniliniais ledais arba vienas, o dar gardesnis būna kitą dieną.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital