Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1,5 l daržovių sultinio
25 g sviesto
3 v. š. alyvuogių aliejus
300 g dilgėlių (tinka ir špinatai)
350 ryžių
5 v. š. balto vyno
200 ml grietinėlė
40 g parmezano sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dilgėles smulkiai supjaustyti. Sultinį užvirti. Kitame inde ištirpinti sviestą su aliejumi, sudėti dilgėles ir ant mažos kelias minutes maišant pakepti. Suberti ryžius, maišant pakepti, kol pasidengs riebalais. Supilti vyną ir pakepti kol išgarus. Tada po truputį įpilti sultinio ir kepti maišant, kol ryžiai jį absorbuos, tada vėl truputį sultinio ir vėl maišyti, taip kartoti, kol ryžiai bus beveik minkšti. Supilti grietinėlę, pakaitinti kol ryžiai suminkštės, nukelti nuo ugnies, įmaišyti sūrį ir palikti dvi minutes pastovėti prieš tiekiant.