Dangiški eklerai su varškės ir braškių kremu bei žele gabaliukais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Dangiški eklerai su varškės ir braškių kremu bei žele gabaliukais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 mililitrų vandens
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
125 gramai miltų
70 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek vanilinio cukraus (pagal skonį)
Kremui:
220 gramų varškės
160 gramų braškių
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų cukraus
10 gramų želatinos
1 pakelis braškių želė (su 250 ml vandens)
Glajui:
20 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pagaminti braškinę žėlė su 250 mililitrų vandens ir padėti į šaldytuvą sustingti.
2.
Tešlai vandenį, sviestą ir druską užvirinti, suberti miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa masė. Perdėti į kitą indą ir leisti atvėsti bent 1 minutę. Atskirai po vieną išplakti kiaušinius ir po vieną sudėti į paruoštą masę ir elektriniu plakikliu išmaišyti tešlą.
3.
Paruoštą tešlą dėti į konditerinį maišą ar švirkštą ir ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, spausti norimas formas.
4.
Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 25 - 35 minutes. Iškepus trumpam palikti orkaitėje atvėsti. Atvėsus perkirpti žirklutėmis.
5.
Kremui užmerkti želatiną, kaip nurodyta ant pakelio. Braškes nuplauti, supjaustyti ir elektriniu trintuvu sutrinti į tyrelę. Perkošti per sietelę, kad nebūtų sėklyčių. Varškę išsukti su cukrumi, supilti braškių tyrelę ir ištirpintą želatiną, viską išmaišyti.
6.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės - braškių kremą. Braškinę žėlė supjausyti nedideliais kubeliais ir įmaišyti varškės kremą. Dėti į šaldytuvą trumpam, kai kremas pradės stingti, užtepti ant perpjauto pyragaičio, ant viršaus dėti kitą pusę.
7.
Prieš patiekiant apšlakstyti ištirpintu šokoladu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital