Autorius apie receptą:
Kada daržuose skiname vieną paskui kitą cukinijas ar net žiemą išsiilgstame vasariškų skonių - po ranka iš kart atsiduria cukinija. Tai sotus patiekalas, bet tuo pačiu
Kada daržuose skiname vieną paskui kitą cukinijas ar net žiemą išsiilgstame vasariškų skonių - po ranka iš kart atsiduria cukinija. Tai sotus patiekalas, bet tuo pačiu greitas, pigus ir nuostabiai skanus.
(...daugiau)(...mažiau)
Simona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas
cukinijų
pagal poreikį
dešros
2 vienetai
kiaušinių
pagal poreikį
kvietinių miltų
pagal skonį
druskos
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nuplautą cukinija supjaustau riekėmis, maždaug 1-1.5 cm storio. Kad cukinija greičiau keptų, suminkštėtų, aš gabalėlius subadau šakute. Barstau druska, pipirais.
2.
Dubenėlyje išplaku kiaušinius.
3.
Cukinijos griežinėlius volioju į miltus, tada į plaktą kiaušinį ir dedu į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepu ant mažos ugnies, kol apskrunda. Tada apverčiu.
4.
Kol kepa cukinija susipjaustau dešra riekelėmis. Dešros reikia tiek, kiek yra cukinijų griežinėlių. Naudoju įvairią dešrą, kokia tuo metu būna šaldytuve.
5.
Iškepus cukinijoms, apkepu lengvai dešrą ir dedu ją ant cukinijos griežinėlių. Gardinu mėgiamu padažu ir ragauju.