Autorius apie receptą:
Šiuo receptu pasidalino mamos draugė iš Ukrainos prieš labai daug metų ir juo nuolat naudojuosi, ypač kai darže priauga česnakų. Taip paruošta druska labai tinka į padažus,
Šiuo receptu pasidalino mamos draugė iš Ukrainos prieš labai daug metų ir juo nuolat naudojuosi, ypač kai darže priauga česnakų. Taip paruošta druska labai tinka į padažus, pvz., pakanka sumaišyti su natūraliu jogurtu,
(...daugiau)(...mažiau)
Jūratė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo
druskos
0.5 kilogramo
česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Česnaką nulupti ir smulkiai sukapoti (arba sumalti mėsmale).
2.
Ant česnako berti druską ir maišyti rankomis, vis trinant ir maigant, kad iš česnako skirtųsi sultys ir gertųsi į druską. Šį žingsnį atlikite su guminėmis pirštinėmis, kitaip nudeginsite odą!
3.
Druską paskirstykite lygiu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite džiūti kambario temperatūroje dvi dienas, porą kartų per dieną permaišant. Jeigu namuose šalta arba labai drėgna, galit džiovinti vos šiltoje orkaitėje pravertomis durelėmis.
4.
Sudėti į švarius, sausus stiklainius, užsukti švariais sausais dangteliais.