Autorius apie receptą:
Man labai patinka konservuoti. Smagu stebėti, kai vasaros ir rudens derlius sugula į stiklainiukus. Pilnėja rūsyje lentynos, o daržai tuštėja. Smagu pats procesas ir
Man labai patinka konservuoti. Smagu stebėti, kai vasaros ir rudens derlius sugula į stiklainiukus. Pilnėja rūsyje lentynos, o daržai tuštėja. Smagu pats procesas ir džiaugsmas, kai rudenį ar žiemą gali valgyti savo išsaugotas daržoves. Šios mišrainės receptu su manimi pasidalino kaimynė Edita. Išmėginusi šią mišrainę pirmą kartą prieš keletą metų, gaminu ją kasmet.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 kilogramai
burokėlių
(virtų)
1 vienetas
svogūnų
500 mililitrų
vandens
200 mililitrų
aliejaus
200 mililitrų
cukraus
100 mililitrų
acto 9%
1 šaukštas
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Burokėlius nulupame ir sutarkuojame. Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės.
3.
Į puodą dedame tarkuotus burokėlius, pakepintus svogūnus. Supilame vandenį, likusį aliejų, actą, suberiame druską, cukrų ir viską patroškiname apie 10 – 15 min.
4.
Mišrainę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukame steriliais dangteliais. Apversti stiklainius dangteliais žemyn, užkloti stora antklode ir leisti atvėsti.