1.
Mėsą supjaustyti nelabai dideliais gabaliukais, nusausinti, pasūdyti ir pagardinti pipirais.
2.
Svogūnus supjaustyti žiedais, šoninę smulkiomis riekelėmis, morkas griežinėliais.
3.
Karščiui atspariame ir orkaitėje naudoti tinkamame puode, kuriame bus ruošiamas troškinys, apkepinti šoninę, atidėti. Šoninės riebaluose, ant kaitrios ugnies apkepinti jautieną. Kepti per kelis kartus, kad gabalėliai kuo mažiau liestųsi ir paleistų kuo mažiau sulčių. Atidėti prie šoninės.
4.
Ten pat apkepti svogūnus, morkas, česnaką, sudėti pomidorų pastą. Berti miltus ir išmaišyti. Pilti apie 100 ml vyno. Šiek tiek patroškinti. Viską sudėti atgal į puodą, užpilti vynu ir sultiniu. Dėkite prieskonius, užvirinkite.
5.
Uždengtą puodą dėti į iki 160 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir troškinti 2 - 4 valandas. Kas valandą mėsą permaišykite ir tikrinkite jos minkštumą. Kai mėsa bus visiškai minkšta, su sviestu ir aliejumi keptuvėje pakepinti pievagrybius ir sudėti į troškinį.