Autorius apie receptą:
Tai ne tik žavingai atrodančios, bet ir ypatingos tekstūros bulvytės - jos minkštos viduje, su traškia plutele išorėje. Jos tinka kaip garnyras, kaip užkandis ar net kaip
Tai ne tik žavingai atrodančios, bet ir ypatingos tekstūros bulvytės - jos minkštos viduje, su traškia plutele išorėje. Jos tinka kaip garnyras, kaip užkandis ar net kaip pagrindinis patiekalas, ypač jei patieksite su mėgstamu padažu ar kepimo pabaigoje į įpjovas įdėsite sūrio, rūkyto kumpio ar šoninės riekelių.
(...daugiau)(...mažiau)
Reda
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
6 vienetai
bulvių
(didesnių, pailgų)
6 šaukštai
sviesto
(aliejaus ar kitų riebalų)
pagal skonį
druskos
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuplauti ir nušveisti. Odelių neskusti, nebent jos ypatingai storos. Bulves nusausinti.
2.
Bulvėse iš viršaus, statmenai padaryti gilias įpjovas, bet bulvės iki galo neįpjauti. Tą patogiausia padaryti bulvę padėjus tarp dviejų valgymo lazdelių. Peiliu pjauti, kol jis atsirems į lazdeles. Įpjovos turėtų būti maždaug 3 - 6 mm pločio.
3.
Jei naudosite sviestą, jį ištirpinti.
4.
Bulves sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti puse tirpinto sviesto (aptepti ir apačią). Pabarstyti druska ir pipirais, pridengti folija. Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie pusvalandį, kol bulvės įpjovos šiek tiek "išsižios" ir atsiskirs vienos nuo kitų. Nuimti foliją.
5.
Bulves aptepti likusius sviestu ir kepti dar apie pusvalandį. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio ir tikslios temperatūros.
Patarimai:
•
Daugiau patarimų, kaip ypatingai skaniai iškepti bulves orkaitėje, rasite čia.