1.
Nuskusti ir sutarkuoti bulves. Įtarkuoti du svogūnus. Tarkius su svogūnais nusunkti, bet ne itin sausai.
2.
Skystį nuo bulvių kiek atidėti, kad nusistovėtų krakmolas.
3.
Krakmolą nuplikyti verdančiu vandeniu ir stengtis kuo greičiau maišyti, išeis panašu į permatomus klijus. Juos supilti į tarkius.
4.
Į tarkius įberti druskos. Viska gerai išmaišyti. Gnybti masės, suformuoti dubenėlius ir dėl glotnumo pavolioti sausam krakmole (bet galima ir be jo).
5.
Dėti į verdantį vandenį, kai užvirs, virti apie 20 min.
6.
Spirgučiams svogūną smulkiai supjaustyti.
7.
Maltus lašinukus apkepinti. Jiems patirpus pridėti, smulkintus svogūnus, druskos, pipirų ir kepti, kol svogūnai suminkštės.
8.
Dubenėliai patiekiami su spirgučiais, gardinami grietine.