Sausainius sumalti (geičiausia tai padaryti galima su elektriniu smulkintuvu), sudėti ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišyti.
Gauta mase spaudant rankomis iškloti apvalios kepimo formos dugną (naudojau 24 cm skersmens torto formą atsegamais kraštais), taip suformuojant tortui pagrindą. Jį dėti į 170C temperatūros orkaitę ir kepti 10-15 minučių, kol lengvai paruduos ir sutvirtės. Beje, galite pagrindo ir nekepti, o tiesiog padėti jį į šaldytuvą, kad sustingtų. Tačiau skonis keptų sausainių žymiai geresnis ir netrupa pjaustant tortą.
Kol iškeptas pagrindas aušta, pasigaminame kremą. Kremui skirtą želatiną užpilti apelsinų sultimis ir palikti 15-20 minučių pastovėti, jog išbrinktų. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės (jokiu būdu neužvirinti) ir palikti šiek tiek atvėsti.
Maskarponės sūrį išplakti su jogurtu ir cukrumi. Pamažu supiltį (nuolat maišant) ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Gautą kremą palaikyti šaldytuve apie 10-15minučių, jog truputį sutvirtėtų. Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusio sausainių pagrindo. Ant kremo viršaus dedame braškes. Leiskite braškėms tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės. Arba galite kremui labiau sustingus puošti kaip tik fantazija leidžia.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)