Želatinos granules užpyliau šaltu vandeniu ir palikau brinkti.
Avokadus perpjoviau kiekvieną pusiau. Išėmiau kaulus. Šaukštu išgremžiau minkštimą (galima nulupti ir minkštimą tiesiog supjaustyti)
Į gilų indą sudėjau avokadų minkštimą, išspaustas citrinų sultis. Citrinų sultys reikalingos, kad avokadų masė nepatamsėtų :).
Subėriau maltą imbierą, paskaninau medumi ir viską gerai sutryniau iki vienalytės masės smulkintuvu.
Išmirkusią želatiną karščiui atspariam inde maišydama kaitinau tol, kol ištirpo. Supyliau grietinėlę ir dar pakaitinau 5 minutes. Atvėsinau.
Į avokadų masę supyliau ištirpintą želatiną grietinėlėje. Dar kart viską išmaišiau.
Pasiruoštus indelius perploviau lediniu vandeniu, kad stingdama panna cotta neprikibtų prie sienelių.
Masę supilsčiau į paruoštus indelius ir padėjau į šaldytuvą. Palikau stingti 4 valandas.
Jei naudosite šviežias uogas, jas pertrinkite per sietelį, sumaišykite su cukraus pudra, dar galimą paskaninti mėgstamu likeriu.
Mano naudotos uogos buvo sutrintos, sumaišytos su cukrumi ir užšaldytos. Teliko indelį nakčiai ištraukus iš šaldiklio palikti šaldytuve, kad atitirptų.
Pateikimas:
Sustingusią avokadų panna cotta išėmiau iš indelių.
Kiekvieną išdėliojau lėkštės viduryje, aplink apliejau uogų padažu.
Uogų padažą "pamarginau" grietinės raštais.
SKANAUS!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)