1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C (kaitinimo funkcija viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kiaušinių baltymus išplakti elektriniu plaktuvu drauge su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki baltymai taps standūs ir blizgūs, apvertus dubenį - iš jo nekris.
3.
Suberti aguonas, švelniai išmaišyti (neplakti). Per kelis kartus įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kaskart švelniais judesiais išmaišant, kad neliktų sausų miltų.
4.
Masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau apvalią 26 cm), išlyginti paviršių.
5.
Kepti iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 30-35 min arba kol į vidurį įsmeigus dantų krapštuką, jis bus švarus, neapsivėlęs tešla.
6.
Biskvitą ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
7.
Tuo tarpu pasigaminti sviestinį pudingo kremą. Kiaušinių trynius, cukrų ir pudingo miltelius gerai išplakti elektriniu plakikliu, sukrėsti į puodą. Pamažu maišant supilti pieną.
8.
Dėti puodą ant vidutinės kaitros ir kaitinti nuolat maišant, kol pradės tirštėti. Tai man užtruko apie 10 min. Nuimti nuo kaitros, perdėti į dubenį, uždengti maistine plėvele (kad liestųsi prie pudingo viršaus) ir palikti atvėsti iki vos šiltesnės nei kambario temperatūros (kad dar būtų labai lengvai šiltas, bet jau nebe karštas).
9.
Kai pudingas pravės, minkštą kambario temperatūros sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais. Į dar truputį šiltą vanilinį pudingą po truputį sudėti sviesto kubelius, kaskart labai gerai išmaišant, kad tolygiai pasiskirstytų.
10.
Gautą kremą tolygiai paskirstyti ant atvėsusio aguonų biskvito.
11.
Sausainius po vieną panardinti į kavą, kad šie būtų vos drėgni ir vienu sluoksniu išdėlioti ant kremo.
12.
Mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą, kubeliais pjaustytą sviestą ir grietinėlę maišant ištirpinti virš vandens vonelės. Supilti ant sausainių sluoksnio ir tolygiai paskirstyti.
13.
Pyragą dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad sustingtų.
14.
Patiekdama aš papuošiau saujele riešutų ir keliomis rozmarinų šakelėmis, bet net ir be papuošimų pyragas bus puikus.