Vištienos salotos su pomidorais ir feta

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Vištienos salotos su pomidorais ir feta
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Šios salotos puiki idėja pavasariškiems, vasariškiems pietums. Pavyksta labai sočios, skanios ir lengvos. Šios salotos puiki idėja pavasariškiems, vasariškiems pietums. Pavyksta labai sočios, skanios ir lengvos. Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba vištienos šlaunelių)
300 gramų salotų mišinio (arba romaninių salotų)
150 gramų fetos sūrio
2 saujos graikinių riešutų
2 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
Marinatui:
5 šaukštai balzaminio acto
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai vandens
1 šaukštas itališkų žolelių
1 šaukštas medaus
2 skiltelės česnako (didesnių)
1/4 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenėlį pilti balzaminį actą, alyvuogių aliejų, vandenį, berti itališkas žoleles, įspausti česnaką arba suberti smulkiai kapotą, dėti medaus, berti druskos ir gerai išmaišyti. Į atskirą dubenėlį įpilti 6 šaukštus paruošto marinato ir atidėti, jį naudosime salotų apšlakstymui prieš tiekiant.
2.
Vištienos krūtinėles padalinti išilgai pusiau, tokiu būdu bus keturi gabalėliai.
3.
Į dubenėlį su marinatu sudėti vištienos krūtinėlę, permaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų marinatu ir palikti pastovėti apie 15 minučių.
4.
Graikinius riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje iki paskleis malonų aromatą. Baigiant skrudinti galima įberti šiek tiek mėgiamų prieskonių (man patinka Cajun prieskonių mišinys) ir žiupsnelį druskos, bet tas nebūtina.
5.
Pomidorą ir fetos sūrį supjaustyti kubeliais.
6.
Keptuvę įkaitinti, dėti vištienos krūtinėlės gabalėlius ir kepti iš abiejų pusių apie 7 minutes iki kol iškeps.
7.
Vištieną supjaustyti juostelėmis.
8.
Į dubenį dėti salotų lapus, tuomet vištieną, pomidorus, fetos sūrį, riešutus, pašlakstyti atidėtu padažu ir tiekti. Viską galima serviruoti viename dideliame dubenyje arba dalinti į atskiras lėkštes.
Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kotryna
2023-04-04 10:53
Aš gal kiek likau nusivylusi: vištienos dideli gabalai per tiek laiko neiškepė, o graikiniai riešutai tarsi nederėjo prie viso ansamblio. Tiesa, marinatas/salotų padažas labai skanus! ATSAKYTI
Aistė
2023-04-05 10:10
Ar perpjovėte vištienos krūtinėles išilgai pusiau? Tuomet tie gabalėliai būna labai ploni, kartais net tų 7 minučių iš vienos pusės per daug, jei krūtinėlės buvo mažesnės, bet na faktas, kad kepimo laikas priklauso nuo mėsos storio ir kaitros :) Riešutai irgi skonio reikalas, man tai labai tiko, tokio malonaus traškesio pridavė, bet manau galima ir kitus dėti ar visai nenaudoti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital