Autorius apie receptą:
Šitas padažas yra mano žvaigždė. Šiuose namuose mes labai mėgstame citrinas, tad jų visada būna mano virtuvėje, o šitas padažas yra ruošiamas ypač dažnai. Nors tai yra
Šitas padažas yra mano žvaigždė. Šiuose namuose mes labai mėgstame citrinas, tad jų visada būna mano virtuvėje, o šitas padažas yra ruošiamas ypač dažnai. Nors tai yra tipiškas salotų padažas, aš ji patiekiu ir prie žuvies ar net paukštienos, tuo atveju aš dedu kiek daugiau česnako.
(...daugiau)(...mažiau)Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
3 šaukštai
citrinų sulčių
3 šaukštai
aliejaus
0.5 skiltelės
česnako
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Sumaišykite citrinos sultis, pertrintą česnaką, aliejų, truputį druskos, pipirų ir gerai išplakite.
2.
Jei jums padažas atrodo kiek rūgštokas, įpilkite truputį daugiau aliejaus. Kartais vietoje šviežio česnako aš naudoju sausus česnako miltelius arba česnakinę druską. Sako, kad lengviau išsispaustų citrinos sultys, reikia ją truputį pašildyti mikrobangų krosnelėje. Aš ją tik delnu prispaudžiu ant virtuvės stalo ir truputį pavolioju, tai irgi padeda.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"