Autorius apie receptą:
Ar mėgstate bulvinius patiekalus? ooooo taaaaip, turbūt dauguma atsakytų teigiamai... ne išimtis ir aš, bulviniams patiekalams jaučiu didelę simpatiją. Turbūt dažniausiai
Ar mėgstate bulvinius patiekalus? ooooo taaaaip, turbūt dauguma atsakytų teigiamai... ne išimtis ir aš, bulviniams patiekalams jaučiu didelę simpatiją. Turbūt dažniausiai gaminu įprastus patiekalus kiekvienam lietuviui, t.y. žemaičių blynus, švilpikus (dar kitaip šuškes), bulvių plokštainį, begalo mėgstam įdarytas bulves, deja, cepelinai ypač retas 'svečias' mūsų namuose, jais karts nuo karto palepina gerieji tėveliai... O taip pat mėgstami paprasčiausi bulviniai blynai su grietine, paprasta, greita ir taip skanu.
(...daugiau)(...mažiau)Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas
bulvių
(skustų)
1 vienetas
svogūnų
1 vienetas
kiaušinių
2 šaukštai
miltų
1 šaukštelis
druskos
šiek tiek
juodųjų pipirų
šiek tiek
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves ir nuvalytą svogūną sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina. Bulvių tarkius aš dar šiek tiek nusunkiu pro marlės gabalėlį, kad tešla nebūtų tokia vandeninga (nusunktame skystyje susidariusį krakmolą grąžinu atgal).
2.
Supilti šiek tiek paplaktą kiaušinį, suberti miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų (jo prireiks nemažai) ir tik tada formuoti blynelius. Kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.