Augalinio maisto skonis ir paprastumas: 5 mitai apie augalinį maistą

AUTORIUS:
Naturli , 2023-12-03
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Augalinio maisto skonis ir paprastumas: 5 mitai apie augalinį maistą
@Shutterstock

Augalinis maistas yra tema, kuri šiandien vis dažniau iškyla mūsų kasdieniame gyvenime. Augaliniai produktai skirti ne tik tiems, kurie stengiasi nevalgyti mėsos ir gyvūninių produktų – jie turi kur kas platesnę tikslinę auditoriją. Tai puikus pasirinkimas tiek tiems, kurie rūpinasi savo mitybos įvairove, tiek tiems, kurie nori prisidėti prie planetos gerovės. Tai ypač pasakytina apie mėsos pakaitalus. Vis dėlto, dar egzistuoja mitas, kad augalinis maistas yra neskanus ir sudėtingas paruošti. Tai tikrai neatitinka tikrovės, ypač kai naudojate kokybiškus mėsos ir pieno pakaitalus.

Dabar yra daug augalinės mėsos alternatyvų. Šios alternatyvos yra gana įvairios ir patogios naudoti. Daugelis jų yra praturtintos vitaminais ir mineralais. Juose taip pat daug baltymų. Tad peržvelkime, kaip ir kodėl augalinis maistas gali būti ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas. Maisto pramonė sparčiai keičiasi, ir vis daugiau žmonių ieško alternatyvų tradiciniams gyvūniniams maisto produktams. Šiame straipsnyje laužysime mitą, kad augalinis maistas yra neskanus ir sudėtingai paruošiamas.


Pasirinkite skonį!

Vienas didžiausių mitų, kurie gaubia augalinį maistą, yra tai, kad jis yra neskanus ir reikalauja sudėtingos paruošimo procedūros (ypatingai ilgo marinavimo, nes yra beskonis). Tačiau ši nuomonė yra vienas iš didžiųjų mitų, kurie turi būti išsklaidyti. Tereikia pasirinkti tinkamus mėsos ir pieno augalinius pakaitalus.

Naturliʼ siūlo mėsos ir pieno alternatyvas, kurios yra ne tik skanios, bet ir puikiai tinka tiek veganiškai, tiek vegetariškai mitybai. Be to, šie produktai nepraranda skonio kokybės, o kai kuriais atvejais yra net įdomesnio skonio nei tradiciniai gyvūniniai analogai.

Pasiruošti skanius patiekalus naudojant alternatyvius mėsai ir pienui produktus yra tiesiog šiek tiek kitoks procesas nei su tradicinėmis žaliavomis. Tai reiškia, kad galite mėgautis visais tradicinio maisto skoniais be jokių kompromisų. Pvz., jei mėgstate kepintą jautienos kebabą, galite lengvai pasigaminti kebabą su Naturliʼ formuojamu augaliniu faršu, kurio skonis tikrai nenuvils.

@Shutterstock

1. Skonis neatskiriamas nuo mėsos? Mitas!

Vienas iš didžiausių mitų yra tai, kad augalinis maistas negali konkuruoti su mėsa dėl skonio. Nes gaminant mėsos pakaitalus, dažnai yra naudojami sojų ar žirnių baltymai. Tai, be abejo, netiesa. Šiuolaikinės mėsos alternatyvos, puikiai atkuria mėsos skonį ir tekstūrą. Be to, jos gali pasiūlyti įvairių skonių pasirinkimą, kuris atitinka net didžiausių gurmanų pageidavimus.

Ir nuostabi žinia vegetarams ir veganams - sojos laikomos visaverčių baltymų šaltiniu. Sojos pagrindu pagamintuose baltymuose yra geležies, kalcio. O žirnelių porcija patenkina daugiau nei 25% dienos normos skaidulinių medžiagų, tiamino, folio rūgšties, mangano ir vitaminų A, C ir K poreikio. Žirneliai taip pat yra geras geležies, magnio, fosforo, cinko, vario ir B grupės vitaminų šaltinis.

Augalinių produktų asortimente galima rasti įvairias mėsos alternatyvas, nuo malto „faršo“, kurį galite naudoti makaronams, iki šašlyko gabalėlių, kurie puikiai tinka ir kebabui. Produktai tikrai nenusileidžia skoniu įprastiems produktams.

Išbandykite Naturli‘ formuojamą mėsos faršą, kukulius ar dešreles, tai ne tik labai skanu, bet ir lengvai paruošiama. O fantastiškai gardus kepsneliai „Nuggets“ patiks ir tėvams, ir vaikams.

@Shutterstock

2. Ilgas maisto gaminimo laikas? Netiesa!

Dar vienas mitas, kuris gaubia augalinį maistą, yra tai, kad jis reikalauja ilgo gaminimo laiko. Tai nėra tiesa. Augalinės mėsos alternatyvos yra puikios, ypač jei neturite laiko ar noro ilgai virti ar kepti. Jos yra greitai paruošiamos, o tai sutaupys jums laiko. Galite pagaminti skanų patiekalą per pusvalandį ar net mažiau! Tai ypač tinka tiems, kurie turi aktyvų gyvenimo būdą ir nedaug laiko praleidžia virtuvėje. Produktai dažnai yra šaldyti, todėl juos galite laikyti šaldytuve ir išsiimti tik tiek, kiek reikia, be jokių papildomų pasiruošimo žingsnių. Tai padeda sutaupyti laiko ir lengviau integruoti augalinį maistą į savo užimtą gyvenimo būdą.

3. Aukšta kaina? Ne, tik ne augalinio maisto!

Kitas mitas, kurį norime išsklaidyti, yra tas, kad augalinis maistas yra brangus. Išties augalinės mėsos alternatyvos jau yra prieinamos daugeliui žmonių ir palyginti su kai kuriomis aukštos kokybės mėsos rūšimis gali būti net pigesnės. Be to, augalinis maistas dažnai ilgiau išsilaiko šaldytuve ar šaldiklyje, o tai taip pat padeda sutaupyti, nes maistas nėra išmetamas. Jokio maisto švaistymo!

4. Nėra įvairovės? Mitas!

Dar vienas iš mitų apie augalinį maistą yra tai, kad jis nėra įvairus ir galima ruošti tik kelis vienodus patiekalus. Tai visiškai netiesa. Augalinio maisto gamintojai siūlo neįtikėtiną įvairovę.

Naturliʼ puikiai supranta, kad vienas skonis netinka visiems. Todėl jie siūlo platų produktų asortimentą, leidžiantį jums rinktis tarp įvairių mėsos alternatyvų ir pieno produktų. Taigi, net jei turite išskirtinių skonio poreikių, tikrai rasite kažką, kas jums patiks.

@Shutterstock

5. Patogumas šaldytuose produktuose

Dar vienas mitas, kurį norime išaiškinti, yra tai, kad augaliniai produktai yra sudėtingai paruošiami. Šiuolaikiniai gamintojai žengia žingsnį po žingsnio pirmyn, kad jūsų virtuvėje būtų dar patogiau. Pavyzdžiui Naturli‘ prekinio ženklo mėsos alternatyvos yra šaldytos, todėl jas galite visada turėti šaldiklyje.

Tai reiškia, kad jums nereikia nuolat eiti į parduotuvę ir ieškoti šviežių produktų. Galite laikyti produktus šaldiklyje ir pasiimti tik tiek, kiek jums reikia kiekvieną kartą. Tai yra ne tik patogu, bet ir padeda sutaupyti bei sumažinti maisto švaistymą.

Augalinių mėsos bei pieno pakaitalų rinkos dalyviai keičia maisto pramonę, siūlydami skanias ir lengvai paruošiamas alternatyvas. Šios alternatyvos ne tik skanios, bet ir patogios naudoti. Tad įsidėmėkime, kad augalinis maistas gali būti puikus pasirinkimas ir jokios sudėtingos paruošimo procedūros nėra būtinos. Norint pasirinkti įvairesnį ir draugiškesnį planetai maistą, šiuolaikinės mėsos ir pieno alternatyvos, yra tikrai vertos dėmesio!

Nesvarbu, ar esate ilgametis augalinio maisto šalininkas, ar tik pradedate tyrinėti šį pasirinkimą, augalinio maisto alternatyvos yra puikus būdas mėgautis skaniu ir įvairiu augaliniu maistu. Jie ne tik atskleidžia augalinio maisto skonį, bet ir padaro jį lengvai pasiekiamą ir greitai paruošiamą. Tad, pamirškite visus mitus ir leiskite sau išbandyti šias puikias mėsos bei pieno alternatyvas!


Pica su Naturli’ formuojamu faršu

Auksinė, traški plutelė, malonus jos traškėjimą po kiekvieno kąsnio, gausiai padengta troškintu Naturli‘ formuojamo faršo sluoksniu. Ant viršaus paprikos kubeliai, marinuotų agurkų griežinėliai ir aštrūs jalapeno pipirai. Ištirpusi, švelni mocarela, pikantiškas čederio sūris ir kvapnūs bazilikų lapeliai harmoningai susilieja ir sukuria fantastiškai gardžią picą. Pasiraitokite rankoves ir pasiruoškite leistis į kulinarinį nuotykį!
 

Ingredientai:

  • 135 g šviesių speltų miltų
  • ½ a.š. sausų mielių
  • 1 a.š. cukraus
  • ½ a.š. druskos
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 140 g. Naturli’ formuojamo faršo
  • 80 ml pomidorų tyrės (passatos)
  • ½ raudono svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • 1 v.š. pomidorų padažo
  • ½ raudonos paprikas
  • ½ geltonos paprikas
  • 3 marinuoti agurkėliai
  • Jalapeno pipirai
  • Mocarelos sūris
  • Čederio sūris
  • Baziliko lapeliai
  • Alyvuogių aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

1. Miltus sumaišome su mielėmis, cukrumi ir druską.

2. Pilame šiltą vandenį ir aliejų.

3. Tešlą gerai išminkome, dedame į dubenį ir pastatome šiltai 1 val.

4. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Dedame faršą, tarkuotą

česnaką ir kepame 3 minutes. Pilame pomidorų tyrę, pagardiname druska, pipirais, išmaišome ir

patroškiname ant silpnos ugnies 5 minutes.

5. Papriką supjaustome kubeliais, agurkėlius - griežinėliais.

6. Pakilusią tešlą šiek tiek paminkome ir plonai iškočiojame.

7. Tešlą patepame pomidorų padažu, ant viršaus paskirstome troškintą faršą.

8. Dedame papriką, agurkus, jalapeno pipirus. Apibarstome mocarelos ir čederio sūriais.

9. Kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

10. Papuošiame baziliko lapeliais.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital