1.
Jeigu turite laiko, saulėgrąžas galite šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje iki jos paskleis malonų aromatą. Paskrudinimas sustiprina jų skonį, bet jeigu laiko turite mažai, galite šį žingsnį ir praleisti.
2.
Burokėlius perpjaukite į kelias dalis, dėkite į smulkintuvo indą ir sutrinkite su atvėsusiomis saulėgrąžomis iki vientos masės. Pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių, trupučiu druskos ir pipirų. Beje, sutrinti galima ir rankiniu trintuvu (liaudyje vadinamu blenderiu). Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite duoną. Galima šią užtepėlę pasiruošti ir iš vakaro.
3.
Duonos riekeles paskrudinkite (sausoje keptuvėje arba orkaitėje arba skrudintuve), atvėsinkite ir supjaustykite norima forma. Galima pjaustyti žvaigždutėmis (naudojant kalėdiniams sausainukams skirtą formelę), galima apskritimais ar paprasčiausiais kvadratėliais.
4.
Ant vieno duonos gabaliuko tepkite burokėlių užtepėlės, atsargiai uždenkite kitu gabalėliu duonos ir dėkite gabaliuką silkės. Sutvirtinkite smeigtuku. Skanaus!