1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Pasiruošti ingredientus - vištienos krūtinėles į abiejų pusių įtrinti druska, pipirais, česnako ir raudonosios paprikos milteliais ir itališkomis žolelėmi, palikti pastovėti kambario temperatūroje. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis, svogūną pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti 0.5 v.š sviesto ir 1 v.š. aliejaus. Suberti svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min, berti česnaką ir maišant kepti 20-30 s iki pasklis aromatas. Sudėti pievagrybius ir, retkarčiais pamaišant, kepti 5-7 min iki sukris įgaus auksinį atspalvį. Supilti balzaminį actą (jei naudojate) ir dar pakaitinti apie 1 min.
4.
Pusę grybų mišinio sudėti į paruoštą kepimo formos dugną, likusią dalį atidėti į šalį.
5.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės, įkaitinti likusius 0.5 v.š sviesto ir 1 v.š. aliejaus. Dėti vištienos krūtinėles ir kepti ant didesnės kaitros po 2-3 min iš kiekvienos pusės arba iki gražiai apskrus (jei skubate, krūtinėlių apkepimo žingsnį galite praleisti, žr. patarimus apačioje).
6.
Apkeptas krūtinėles dėti į kepimo formą ant pievagrybių. Supilti sultinį.
7.
Kepti iki 200C įkaitintoje 10, tada užberti tarkuotą sūrį ir kepti dar apie 5-10 min (arba iki krūtinėlės iškeps, žr. patarimus).
•
Vištienos krūtinėlių apkepimas suteikia patiekalui daugiau skonio ir tekstūros, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti ir tiesiog dėti prieskoniais įtrintas krūtinėlės ant pievagrybių. Tokiu atveju sultinio nebepilkite ir kepkite 10 min ilgiau.
•
Tikslus krūtinėlių kepimo laikas priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, juo pasinaudokite. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje krūtinėlės vietoje sieks 75 laipsnius.
•
Marinaviumas. Vištienos krūtinėles įtrinti prieskoniais ir druska galite ir iš vakaro ir per naktį laikyti šaldytuve. Tada skoniai dar geriau įsigers.