Autorius apie receptą:
Nežinau kaip tiksliai pavadinti šį bulvių patiekalą, bet mes nuo vaikystės jį vadindavome "lazankėmis". Patiekalas, kurį mums gamindavo mama - nukelia į vaikystę ir tik į
Nežinau kaip tiksliai pavadinti šį bulvių patiekalą, bet mes nuo vaikystės jį vadindavome "lazankėmis". Patiekalas, kurį mums gamindavo mama - nukelia į vaikystę ir tik į pačius nuostabiausius prisiminimus. Paprastas, bet labai gardus patiekalas, kurį skanu valgyti su grietine ir svogūnų laiškais.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai
bulvių
(nevirtų)
3 vienetai
bulvių
(didesnių arba 4 mažesnių, virtų)
120 mililitrų
vandens
(krakmolo tirpinimui)
2 šaukštai
krakmolo
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas bulves sudėti į puodą ir sugrūsti.
2.
Žalias bulves sutarkuoti ir išspausti skystį.
3.
Žalių ir virtų bulvių mases sudėti į vieną dunenį ir gerai išmaišyti, tuomet berti žiupsnelį druskos ir 1 valgomą šaukštą krakmolo, išmaišyti.
4.
Iš masės rankomis formuoti apvalius kukulius, truputį suploti ir viduryje padaryti nedidelį įdubimą.
5.
Į stiklinę pilti vandens, berti likusį šaukštą krakmolo ir išmaišyti iki kol ištirps.
6.
Į puodą pilti vandenį, užvirti, berti druską, tuomet supilti vandenį su krakmolu, sudėti paruoštus bulvinukus. Kai virtinukai iškils, virti dar apie 8 - 10 minutes.