1.
Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, sausas mieles ir šaukštą cukraus. Išmaišykite, jog cukrus ištirptų ir palikite pastovėti 10-15 minučių, jog mielės aktyvuotųsi ir mišinys suputotų.
2.
Į suputojusias mieles supilkite lengvai paplaktus kiaušinius, suberkite druską, likusį cukrų, vanilinį cukrų, ištirpintą bei atvėsintą sviestą ir išmaišykite. Pamažu maišydami berkite persijotus miltus.
3.
Kai maišyti nebepavyks, imkite tešlą minkyti. Miltų dėkite tiek, kad minkoma tešla nebūtų lipni, bet ir liktų minkšta, elastinga. Tikslus kiekis labai priklausys nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Tešlą minkykite kokias 10 minučių, kol jis bus daili, vientisa, šiek tiek blizgi. Išminkytą tešlą suspauskite į kamuolį, jo paviršių patepkite trupučiu aliejaus arba tirpinto sviesto (kad neapdžiūtų), dėkite kamuolį į dubenį, pridenkite švariu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1.5-2 val., jog tešla pakiltų, jos tūris padvigubėtų.
4.
Iškilusią tešlą dar kartą išminkykite, o tada padalikite į šešias lygias dalis - taip iškepsite dvi pynutes. Arba galite dalinti į tris lygias dalis, tada turėsite vieną tikrai didelę pynę.
5.
Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą virvelę. Sudėkite tris virveles vieną šalia kitos, jų galus viršuje suspauskite, o tada iš tų trijų virvelių supinkite kasytę. Iš kitų trijų virvelių padarykite tą patį. Turėsite dvi pynutes.
6.
Paruoštas pynutes padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje valandai, jog pynutės pakiltų.
7.
Pakilusių pynučių viršų aptepkite lengvai paplaktu kiaušiniu, galite dar pabarstyti sezamų sėklomis ar aguonomis ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol pynutės įgaus gražią auksinę spalvą. Skanaus!