1.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C laipsnių (programa vėjelis viršus ir apačia).
2.
Tolygiai išklokite 32x22 cm kepimo formos vidų kepimo popieriumi.
3.
Suberkite miltus į dubenį ir sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, soda ir druska.
4.
Atskirai sumaišykite vandenį, aliejų, obuolių sidro actą, vanilę ir migdolų esenciją. Supilkite šlapius ingredientus į sausus ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Galite naudoti elektrinį maišytuvą arba maišyti ranka. Nepermaišykite, nes biskvitas bus kietas.
5.
Supilkite tešlą į kepimo skardą ir tolygiai paskirstykite.
6.
Kepkite 30–35 min. (priklausomai nuo orkaitės stiprumo), kol viršus lengvai paruduos.
7.
Leiskite pastovėti formoje apie 20 min., paskui atsargiai išimkite, kad nesulūžtų, padėkite ant vėsinimo grotelių ir leiskite biskvitui visiškai pravėsti.
8.
Perpjaukite biskvitą horizontaliai perpus ir supjaustykite lygiomis dalimis juostelėmis apie 1,5–2 cm pločio. Gauti gabaliukai savo dydžiu turi priminti įprastus „Damų pirštelių“ sausainius, naudojamus tiramisu gamyboje.
9.
Kremui paruošti, braškes, cukrų ir citrinų sultis sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 15 min., kol braškės suminkštės ir gausite sirupą. Perkoškite per stambų sietelį, skystį grąžinkite atgal į puoduką, o uogas kol kas palikite.
10.
Sumaišykite vandenį su krakmolu, pilkite į braškių sirupą ir kaitinkite apie tris minutes, kol sutirštės. Nuimkite nuo kaitros, sudėkite braškes atgal ir leiskite uogienei atvėsti.
11.
Anakardžius užmerkite karštu vandeniu ir palikite apie 3–4 valandas.
12.
Nupilkite vandenį nuo išmirkusių riešutų, dėkite į maisto trintuvą kartu su vanile ir migdolų pienu. Suplakite, kol gausite kreminės, tirštos konsistencijos masę be gumuliukų.
13.
Kietąją kokosų kremo dalį dėkite į dubenį kartu su cukraus pudra ir išplakite, kol gausite purų kremą. Sudėkite anakardžių kremą ir palengva sumaišykite kartu. Palaikykite šaldytuve 30 min.
14.
Į indą (naudojau 20x20 cm dydžio) klokite biskvito gabaliukus, palikdami nedidelius tarpelius. Užtepkite pusę braškių uogienės ir padenkite puse turime kremo. Vėl dėkite biskvito gabaliukus ir užtepkite uogienę.
15.
Dekoruoti viršų galima konditeriniu maišeliu padarant kremo burbuliukus arba tiesiog tolygiai užtepkite likusią kremo dalį.
16.
Pabarstykite liofilizuotų braškių milteliais arba papuoškite šviežiomis braškėmis.