Autorius apie receptą:
Labai skanūs varškėtukai. Pabandykit! Patiks! gaminsit ir gaminsit! Labai lengvas receptas.
Labai skanūs varškėtukai. Pabandykit! Patiks! gaminsit ir gaminsit! Labai lengvas receptas.
Kamilė Kirkilaitė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų
varškės
3 vienetai
kiaušinių
100 gramų
kvietinių miltų
1 šaukštelis
cukraus
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę gerai sutrinti su cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai sumaišyti.
2.
Persijotus miltus su žiupsneliu druskos berti į varškės masę, viską gerai išmaišyti.
3.
Tešlą "suraityti" į ilgą, bet nestorą volelį ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
4.
Užvirinti vandenį ir jame išvirti varškėtukus. Virti atidengtame puode. Nuo iškilimo juos pavirti apie 2-3 minutes, o tada išgriebti kiaurasamčiu.