Autorius apie receptą:
Nesu valgiusi skanesnio varškės apkepo, tikrai!
Nesu valgiusi skanesnio varškės apkepo, tikrai!
Justyna
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
varškės
(pertrintos)
200 pakelių
pieno
3 vienetai
kiaušinių
4 šaukštai
manų kruopų
3 šaukštai
cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek
sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir palikti išbrinkti.
2.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
3.
Trynius su cukrumi plakti, kol masė padvigubės. Sudėti pertrintą varškę ir dar kartą išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo, kad apvertus indą, masė liktų vietoje.
5.
Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti, labai svarbu nepermaišyti, kad masė nesukristų.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, masę sukrėsti į indą, pabarstyti sezamo sėklomis.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol iškils, apie 40 minučių.