1. Orkaitę įkaitinti iki 180oC (350oF)
2. Keksiukų formeles (metalines arba silikonines) ištiesti specialiai keksiukams skirtais popierėliais.
3. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijoti.
4. Sviestą ir 2.5 stiklinės cukraus išplakti mikseriu iki prurumo. Sudėti vanilės ekstraktą. Pakaitomis sudėti miltų mišinį ir pieną, po kiekvieno pridėjimo viską gerai išmaint.
5. Atskirame dubenyje išplakti baltymus, kol šie stipriai išputos. Sudėti likusį cukrų (1/4 stiklinės) ir toliai plakti, kol baltymai pasidarys blizgantys ir standūs.
6. Išplaktus baltymus dalimis dėti į tešlą, atsargiai maišant. Tešlą krėsti į paruoštas keksiukų formeles, jų pilnai nerpipildant.
7. Kepti apie 20 minučių, kol pyragaičių vidus bus pilnai iškepęs ir nelips prie testerio.
8. Kremui: šokoladą ištirpinti mikrobanginėje krosnelėje arba ant garų. Sviestą, grietinėlės sūrį, cukrų, vanilę ir druską išsukti mikseriu iki purumo. Vis dar plakant, pamažu, plona srovele supilti ištirpintą šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Jeigu kremas per skystas, kad juo aptepti pyragaičius, indą su kremu įstatyti trumpam į šaldytuvą. Atvėsęs kremas sustandės ir bus lengvai tepamas.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)