Autorius apie receptą:
O taaaip... Cukinijų ir obuolių "naikinimo" metas. Kaip žinia, uogienės ne vien iš uogų verdamos, todėl tai dar vienas puikus būdas skanauti kitokios uogienės.
O taaaip... Cukinijų ir obuolių "naikinimo" metas. Kaip žinia, uogienės ne vien iš uogų verdamos, todėl tai dar vienas puikus būdas skanauti kitokios uogienės.
Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
10 vienetų
obuolių
(vidutinio dydžio)
0.5 vieneto
cukinijų
(didelės)
500 gramų
cukraus
šiek tiek
citrinos rūgšties
(arba citrinų sulčių)
šiek tiek
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viskas itin paprasta - obuolius išdarinėjame ir supjaustome, sluoksniuojame su cukrumi ir paliekame pastovėti parai.
2.
Pastovėjusius obuolius verdame ant nedidelės ugnies, kol obuoliai apvirs. Tuomet sudedame išdarinėtą, nuluptą ir per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją. Verdame, vis pamaišydami, kol uogienė pradeda tirštėti. Pagal skonį beriame citrinos rūgšties, pagardiname cinamonu.
3.
Viską sumalame elektriniu trintuvu. Jei viskas iš anksto bus supjaustyta vienodais gabalėliais ar sutarkuota burokine tarka, galima ir netrinti. Viską sudedame į pasterizuotus stiklainius. Saugoti vėsiai. Skanauju užbėrus mėtos.