Autorius apie receptą:
Jeigu sode užderėjo daug braškių, būtinai pabandykite pasigaminti šio skanumyno. Džiovintos braškės tinka ir kaip puikus sveikas užkandis vaikams, ir nuostabiai papuošia
Jeigu sode užderėjo daug braškių, būtinai pabandykite pasigaminti šio skanumyno. Džiovintos braškės tinka ir kaip puikus sveikas užkandis vaikams, ir nuostabiai papuošia desertus, paskanina košę, blynelius ir kitus patiekalus.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viskas paprasta kaip dukart du - braškes švariai nuplauname, nusausiname, nuimame uodegelės ir supjaustome nestoromis riekelėmis.
2.
Braškių riekeles vienu sluoksniu išdėliojame maisto džiovintuve ir džioviname. Man paprastai išdžiūsta per 12-16 valandų, bet tikslus laikas gali labai priklaustyti nuo pjaustymo storio ir braškių rūšies, jų sultingumo.
3.
Išdžiūvusias braškes sudedame į švarų, sausą stiklainį. Užsukame dangteliu ir saugome iki žiemos arba skanaujame iškart :-)
Patarimai:
•
Jeigu neturite maisto džiovintuvo, galima džiovinti ir 50-60 laipsnių temperatūros orkaitėje, tik orkaitės dureles palikite lengvai pravertas.
•
Jeigu norisi įdomiau, džiovinamas baškes galima pabarstyti vanile ar cinamonu. Bet man skanu ir be jokių priedų.
Ką darote, kad jos nepriliptų prie džiovyklės grotelių?
ATSAKYTI
Indrė
2020-07-01 15:13
Esu girdėjusi, kad prilimpa, kai supjaustoma labai labai plonais griežinėliais. Taip pat gali padėti kepimo popieriaus patiesimas, tik jį pirmiausia reikėtų šakute pabadyti.
ATSAKYTI