Džiovintos braškių riekelės žiemai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Džiovintos braškės žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu sode užderėjo daug braškių, būtinai pabandykite pasigaminti šio skanumyno. Džiovintos braškės tinka ir kaip puikus sveikas užkandis vaikams, ir nuostabiai papuošia Jeigu sode užderėjo daug braškių, būtinai pabandykite pasigaminti šio skanumyno. Džiovintos braškės tinka ir kaip puikus sveikas užkandis vaikams, ir nuostabiai papuošia desertus, paskanina košę, blynelius ir kitus patiekalus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viskas paprasta kaip dukart du - braškes švariai nuplauname, nusausiname, nuimame uodegelės ir supjaustome nestoromis riekelėmis.
2.
Braškių riekeles vienu sluoksniu išdėliojame maisto džiovintuve ir džioviname. Man paprastai išdžiūsta per 12-16 valandų, bet tikslus laikas gali labai priklaustyti nuo pjaustymo storio ir braškių rūšies, jų sultingumo.
3.
Išdžiūvusias braškes sudedame į švarų, sausą stiklainį. Užsukame dangteliu ir saugome iki žiemos arba skanaujame iškart :-)
Patarimai:
Jeigu neturite maisto džiovintuvo, galima džiovinti ir 50-60 laipsnių temperatūros orkaitėje, tik orkaitės dureles palikite lengvai pravertas.
Jeigu norisi įdomiau, džiovinamas baškes galima pabarstyti vanile ar cinamonu. Bet man skanu ir be jokių priedų.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital