1. Kambario temperatūros sviestą tiesiog ištriname su kiaušiniais, soda nugesinta grietine ar actu, vanilinį cukrų ir galiausiai sudedame miltus. Turi gautis vienalytė, minkšta tešla.
2. Suformuojame keletą kamuoliukų ir dedame į šaldiklį. Po valandos tešla būna kieta ir ją jau galima tarkuoti. Į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių ir "burokine" tarka pritarkuojame trupinių. Šauname į 180° C įkaitintą orkaitę, kepam kol gražiai paruduos apie 15-20 minučių. Suberiame į dubenį. Taip darome kol iškeps visi trupiniai.
3. Kondensuotui pienui pavirus dvi ilgas valandas, indelį atsargiai atidarome ir supilame sutirštėjusį parudavusį kremą ant trupinių. Jei naudosite ir riešutus, suberkite ir juos. Gerai išmaišome.Jei masė gausis per kieta galite įdėti tirpinto sviesto.
4. Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudojau 24 cm skersmens) ir laikome kelias valandas ar per naktį šaldytuve.
Skanaus!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)