Kiaušinius išplakame su cukrumi bei grietine iki purumo. Supilame ištirpintą bei atvėsintą sviestą, išmaišome. Pamažu sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkome tešlą.Turi gautis ne per kieta, bet minkoma tešla, jeigu būtų labai lipni, įdėkite dar šiek tiek miltų. Padedame tešlą valandai į šaldytuvą.
Kepimo formą (paprastai naudoju stačiakampę arba 30 cm skersmens apvalią) patepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Į ją stambia tarka sutarkuojame 2/3 tešlos, rankomis lengvai paspaudžiame, kad trupiniai pasiskirstytų ir gautųsi pagrindas. Suberiame nuplautas ir nusausintas mėlynes. Likusią tešlą sutarkuojame stambia tarka ant uogų viršaus. Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Iškepus, jei norite, galite dar papuošti tirpintu baltu šokoladu, jis labai tinka su mėlynėmis :) Skanaus!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)