Autorius apie receptą:
Šie trisluoksniai batonėliai tikras gardumėlis tiek vaikams, tiek likusiems žemės smaližiams. Be cukraus, natūralūs, tinkantys veganams.
Šie trisluoksniai batonėliai tikras gardumėlis tiek vaikams, tiek likusiems žemės smaližiams. Be cukraus, natūralūs, tinkantys veganams.
Jolanta, Zuikio receptai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų
datulių
(be kauliukų ir odelių)
200 gramų
juodojo šokolado
150 gramų
kokosų aliejaus
100 gramų
kokoso drožlių
70 gramų
avižinių dribsnių
60 gramų
migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avižinius dribsnius paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 minutes. Paliekame atvėsti.
2.
Pirmajam batonėlių sluoksniui trintuve susmulkiname migdolus ir kepintus avižinius dribsnius. Įdedame 100 g datulių, 55 g kokosų aliejaus ir viską išsukame iki vientisos masės. Masę dedame į maistine plėvele išklotą kepimo formą (naudojau 13x13 cm), tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą.
3.
Antrajam sluoksniui trintuvu 200 g datulių ir 40 g kokosų aliejaus išsukame iki vientisos masės. Masę tolygiai paskirstome ant pirmojo sluoksnio, paspaudžiame ir formą vėl dedame į šaldymo kamerą.
4.
Trečiajam sluoksniui ištirpiname 55 g kokosų aliejaus ir sumaišome su kokoso drožlėmis. Sudedame ant antrojo sluoksnio. Paskirstome, paspaudžiame. Dedame į šaldymo kamerą 30 minučių.
5.
Virš garų vonelės išlydome šokoladą, juo apipilame trečiąjį sluoksnį ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.
6.
Maistine plėvele išimame skanėstą iš kepimo formos ir supjaustome norimo dydžio batonėliais arba gabalėliais.
Na kaip be cukraus, jei naudojamas pramoninis šokoladas? :/
ATSAKYTI
Elena
2020-01-03 09:49
Yra labai puikių ekologiškų juodųjų šokoladų be jokio pridėtinio cukraus, tik natūralaus. Tad nebūtina naudoti tą, kurio sudėtyje dar papildomai yra cukraus :)
ATSAKYTI