1.
Iš tešlai skirtų ingredientų užmaišyti lietinių blynų tešlą. Tikslų miltų kiekį galite šiek tiek pakoreguoti savo nuožiūra pagal tešlos tirštumą - ji turėtų būti panašiaus tirštumo kaip geriamas jogurtas. Jeigu bus skystesnė, įdėkite dar miltų.
2.
Iš tešlos įkaitintoje keptuvėje iškepkite lietinius blynus.
3.
Kai iškeps, į kiekvieną blyną dėkite po 2 valgomus šaukštus mėgstamo įdaro, perlenkite blyną per pusę. Prispauskite kraštelius. Apvoliokite kiekvieną blyną pirmiausia miltuose, tada - lengvai paplaktame kiaušinyje, o galiausiai - džiūvėsėliuose. Tada kiekvieną blyną trumpai apkepkite iš abiejų pusių aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
4.
Įdarus aš mėgstu tokius:
1. Sutarkuotas kumpis, perpus sumaišytas su tarkuotu fermentiniu sūriu.
2. Sutarkuoti obuoliai (tarkuojant atsiradusį skystį truputį nusunkiame), sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
3. Varškė, sumaišyta su smulkintais šviežiais arba konservuotais persikais.
4. Sutarkuotas virtas kiaušinis, sumaišytas su pakepintu svogūnu.
5. Varškė arba fetos sūris, sumaišyta su smulkintais špinatais ir trupučiu česnako.
5.
Padažas prie šių blynelių tinka bet koks mėgstamas - pikantiškas prie nesaldžių blynelių (pvz. majonezas, pomidorų padažas ar garstyčios) arba saldus prie saldžių blynelių (pvz. mėgiama uogienė ar klevų sirupas). Skanaus!