Autorius apie receptą:
Keptos šoninės orkaitėje privalumai - mažiau riebalų, traški mėsytė, vienu metu iškepti visi gabalėliai. Kol mėsa kepa, pasiruoškite "žaliąją" bulvių košę.
Keptos šoninės orkaitėje privalumai - mažiau riebalų, traški mėsytė, vienu metu iškepti visi gabalėliai. Kol mėsa kepa, pasiruoškite "žaliąją" bulvių košę. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
800 gramų
kiaulienos šoninės
(10 gabalėlių)
3 vienetai
svogūnų
pagal skonį
maltų kajeno pipirų
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šoninės gabalėlius iš abiejų pusių apibarstyti kajeno pipirais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
2.
Ant orkaitės grotelių sudėti šoninę ir šalia išdėlioti griežinėliais pjaustytus svogūnus. Po grotelėmis pakišti kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 230 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai tik gražiai apskrus viena pusę, apversti ir apskrudinti kitą pusę.
3.
Garnyrui galite paruošti košę: 6 bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Visai baigiant joms virti, įdėti sudėti porą saujų žirnelių, ir kai tik jie suminkštės, išjungti ugnį. Nepilnai nupilti vandenį, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, krapus ir viską sutrinti.
4.
Patiekti keptą šoninę su svogūnais, bulvių koše ir marinuotais agurkais.