Autorius apie receptą:
Cukraus į tešlą aš nedėjau, o tik apibarsčiau cukraus pudra jau iškepusius sausainius, bet galima ir dėti, jeigu norisi. Naudojamos stiklinės tūris 250 ml.
Cukraus į tešlą aš nedėjau, o tik apibarsčiau cukraus pudra jau iškepusius sausainius, bet galima ir dėti, jeigu norisi. Naudojamos stiklinės tūris 250 ml.
Loreta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
3 stiklinės
miltų
(naudojau 250 ml stiklinę)
200 gramų
sviesto
100 gramų
grietinės
2 vienetai
obuolių
šiek tiek
cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą sutarkuoti burokine tarka, sudėti grietinę, įsijoti miltus ir užminkyti tešlą iki vientisos masės.
2.
Tešlą suspausti į kamuolį, apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.
3.
Išėmus iš šaldytuvo šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, o tada iškočioti nestorą lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais.
4.
Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėt po obuolio skiltelę (galima dar apibarstyti cinamonu) ir užlenkti kraštus.
5.
Sausainukus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol lengvais pagels.
Sveiki, kiausiniu nera, gal but ju ir nereikia, pabijojau kepti pagal šita recepta, o dar ir komentaras
ATSAKYTI
Anonimas
2021-02-25 11:53
Labai prasta tešla. Biri, kieta, sunkiai suminkoma.. tik produktus sugadinau. Niekam nerekomenduoju. Tešla galbūt panaši i kibinų tešla, tačiau tikrai ne į skarelių ;)
ATSAKYTI