1.
Į dubenį įsijokite miltus, tada sudėkite trynius, maskarponę, įpilkite 1 šaukštą degtinės, įberkite druskos. Rankas šiek tiek pabarstykite miltais ir greitai išminkykite tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų. Nepadauginkite miltų!
2.
Paruoštą tešlą gerai iškočiokite ir kočėlu išdaužykite, kad kuo daugiau oro patektų į tešlą (kočėlą galite pasimiltuoti).
3.
Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių. Tuomet tešlą dėti į šaldymo kamerą kelioms minutėms.
4.
Tešlą iškočiokite labai plonai, maždaug 1–2 mm storio. Tuomet supjaustykite juostomis, kiekvienos juostos centre padarykite įpjovą. Per šią įpjovą perkiškite vieną tešlos gabalėlio galą, išverčiant jį į priešingą pusę.
5.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti žagarėlius ir virti ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki kol žagarėliai išsipūs ir gražiai parus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejų.
6.
Į dubenį suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
7.
Išvirtus žagarėlius apibarstykite cukraus pudros ir vanilinio cukraus mišiniu.
•
Gaminant tešlą nepamirškite, kad maskarponės sūris ir kiaušiniai turi būtų tiesiai iš šaldytuvo. Tešlą reikia iškočioti labai plonai, tada žagarėliai bus trapūs ir minkšti.
•
Nepadauginkite miltų (jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis).
•
Virkite ant mažos ugnies ir neperkepkite. Kad žagarėliai neprisigertų aliejaus reikia tinkamai įkaitinti aliejų. Jei žagarėlius virsite per vėsiame aliejuje, jie sugers daug riebalų ir nebus skanūs.
•
Cukraus į tešlą nedėjau, nes užteko saldumo nuo cukraus pudros.