Tradicinis avižų kiselius su spanguolėmis

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tradicinis avižų kiselius su spanguolėmis
Autorius apie receptą: Senovėje avižos ant kūčių stalo simbolizavo derlingus metus, gerą praėjusių ir ateinančių metų derlių. Būtinai reikėjo jų paragauti, kad kitais metais javai derėtų. Senovėje avižos ant kūčių stalo simbolizavo derlingus metus, gerą praėjusių ir ateinančių metų derlių. Būtinai reikėjo jų paragauti, kad kitais metais javai derėtų. Avižinis kisielius aukotas dievams bei gamtos stichijoms, juo vaišintos vėlės. Verdant kisielių būdavo griebiamasi burtų. Receptas iš svetainės 15min.lt (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
400 gramų avižinių dribsnių
1.5 litro vandens
1 riekė ruginės duonos (natūralaus raugo)
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
350 gramų spanguolių
1 stiklinė cukraus
Pabarstymui:
pagal poreikį aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Avižinius dribsnius užpilkite 1,5 litro vandens. Į juos dėkite ruginės duonos riekę ir viską palikite 1-2 paroms šiltoje vietoje.
2.
Praėjus 1-2 paroms avižiniai dribsniai turėtų būti išbrinkę ir įrūgę, o duona sutežusi. Duoną išimkite. Avižų dribsnius nukoškite į puodą per smulkų rėtį ir papildomai perpilkite juos vandeniu. Iš viso kisieliaus ruošimui puode turėtų būti apie 1 litrą skysčio.
3.
Skystį nuo avižų virkite puode su cukrumi ir druska. Kai užvirs, dar keletą minučių pavirkite, nuolat maišant, kol sutirštės. Tuomet paruoškite indelius, kuriuose kisielius bus stingdomas. Supilsčius į juos, kisielių dėkite į šaldytuvą.
4.
Spanguolių padažui elektriniu trintuvu sutrinkite spanguoles ir sumaišykite su cukrumi.
5.
Dėkite padažą ant sustingusio kisieliaus, pabarstykite viršų aguonomis, galite dar papuošti mėtų lapeliais.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital