Sausainius sumalti kartu su riešutais, supilti sutirštintą pieną, sudėti garuose tirpintą sviestą. Masę išmaišyti.
Torto kepimo formą ištepti sviestu. Sausainine mase padengti formos dugną, kraštus.
Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min. Kepinį atvėsinti, bet iš formos neišimti.
Maskarponės sūrį sumaišyti su varške.
Šaltą grietinėlę suplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra.
Sumaišyti abi baltas mases, įspausti vienos citrinos sultis.
Nedideliame kiekyje vandens pakaitinat ištirpinti želatiną ir atvėsusią pamažu supilti į kremą, gerai išmaišyti.
Dalį balto kremo supilti į torto formą, kurioje yra kepinys iš sausainių.
Išlyginti paviršių ir šaukštu išdėlioti serbentų drebučius. Norint kad jie, prapjovus tortą, nebėgtų, galima ir į juos įdėti šaukštą irgi mažame kiekyje vandens paruoštos želatinos. Bet aš to nedariau - man patiko, kai serbentai lėtai tekėjo kaip padažas, nes tie drebučiai, būdami torto viduje dalinai suskystėja.
Vėl užpilti balto kremo.
Įdėti į šaldytuvą ir palaukti, kol tortas sustings, nuimti formą ir puošti šokoladinėmis gėlėmis ir uogomis - tikromis ar saldaininėmis.
Ruošiant šokoladą gėlių gamybai, riekia 100 g šokolado ištirpinti, sumaišyti su šaukštu medaus ir supilti ant maistinės plėvelės. Uždengti kitu plėvelės gabaliuku, iškočioti plonai ir dėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
Pjaustyti ir sukti rožes. Dėti ant gerai atšaldyto torto, nes jos linkę šilumoje minkštėti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)