Vandens vonelėje įdėtame dubenyje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, tuomet beriama tiek miltų, kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti ir šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir supjaustomas į 9 dalis. Tai ir bus torto papločiai.
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2-3 mm storio sluoksniu. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos, pabarstytos miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai (dedu norimo dydžio lėkštę ir apipjaunu). Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina (galima tirpinti ir 4 šaukštuose pieno, kaitinant ant silpnos ugnies, kol neliks želatinos kristalėlių), nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Viską išmaišius kremas dedamas 10-15 min. į šaldytuvą. Paskui kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.
Skanaus! :)
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)